Header

Troeven

 • Voor 19u besteld
  = morgen in huis
 • 14 dagen retourrecht
  zorgeloos bestellen
|
 • Payment 1
 • Payment 2
 • Payment 3
 • Payment 4
 • Payment 5
 • Payment 6

Miele wasmachine onderdelen bestellen

Onderdelen bestellen voor je Miele wasmachine doet u best bij Direct Repair. In ons grote aanbod vind je gegarandeerd de juiste onderdelen voor je Miele toestel. In de webshop van Direct Repair bestel je bovendien veilig en snel. Uw Miele onderdelen worden binnen de 24 uur aan huis bezorgd!
 

Je Miele onderdelen nu eenvoudig bestellen: Bekijk ons uitgebreid aanbod!

In de webshop van Direct Repair vindt u in geen tijd onderdelen of accessoires voor je Miele toestel. We verzamelden alle Miele onderdelen onder één dak, zodat je niet langs meerdere winkels hoeft te gaan om nieuwe onderdelen te bestellen. Ontdek snel het uitgebreide aanbod van Direct Repair!

Wat er zoal mis kan gaan met uw Miele wasmachine

Wasmachines zijn krachtige toestellen. Toch kan ook een onderdeel aan dit toestel ook weleens defect geraken. Vaak is een defect aan een wasmachine makkelijk zelf op te lossen maar is het opsporen van de panne moeilijker. Daarom geven we u , hieronder, een overzicht, van de meeste voorkomende pannes:

De wasmachine maakt meer lawaai dan gebruikelijk

Indien er zich teveel of juist te weinig was in uw trommel bevindt kan uw wasmachine uit balans geraken. Zorg er dus altijd voor dat uw was goed verdeeld is in de trommel. Let er ook op dat uw wasmachine zich op een vlakke ondergrond bevindt. Als dit niet het geval is zal uw wasmachine niet alleen uit balans geraken maar zullen bepaalde onderdelen ook vlugger slijten. 

In een aantal gevallen is er echter iets anders aan de hand. Zo kunnen uw schokbrekers versleten zijn of kan er een veer afgeschoten zijn. Begin eerst het bovenblad te verwijderen en kijk of de veren nog goed vastzitten. Wilt u de schokbrekers nakijken, dan is het best om de trommel naar beneden te duwen, hem los te laten en te kijken of hij onmiddelijk terug op zijn plaats komt. Doet hij dit niet, dan zijn uw schokbrekers versleten.

Tenslotte kan er ook een speling op de lagers zitten. Controleer ze door de trommel met je vingers omhoog te wippen. Slaagt u hierin, dan zijn uw lagers wellicht versleten.

De wasmachine pompt niet af

Wanneer de machine geen water meer afpompt betekent dit dus ook dat het water niet meer weg kan. Uw machine stopt tijdens het afvoeren zijn programma en begint meestal ook nog vreemde geluiden te maken. De afvoerpomp of de filter liggen meestal aan de oorzaak van dit probleem. Begin altijd eerst de filter te controleren.  Laat eerst het water uit de trommel weglopen via het slangetje dat zich samen met de filter, aan de onderkant van de wasmachine bevindt. Controleer dan de filter, draai hem, indien nodig, los en maak hem schoon. Kijk vervolgens of de schoepen van de pomp niet vastzitten en tenslotte of de afvoerslang niet dubbelgeplooid of verstopt zit. Blijkt geen van deze het geval te zijn, dan is uw afvoerpomp wellicht defect.

Het programma van de wasmachine gaat niet verder

De meest voorkomende oorzaak van dit probleem ligt aan de waterafvoer. Toch kan er ook wat anders aan de hand zijn. Zo kunnen de koolborstels van uw wasmachine ook versleten zijn. U kunt dit controleren door te zien of ze nog contact maken tussen het vaste en het ronddraaiend gedeelte van de motor. Is dit niet het geval, dan zijn ze wellicht versleten en moeten ze vervangen worden.

Mijn wasgoed komt smerig uit de wasmachine

Dit kan aan een slechte dosering liggen. Wasmachines worden steeds zuiniger met water en daarom is het belangrijk niet te veel of te weinig wasmiddel toe te voegen. Bij teveel wasmiddel zullen er zeepresten achterblijven maar bij te weinig wasmiddel zullen dit vuilresten zijn. Deze resten kunnen na verloop van tijd loskomen en in uw kleren terechtkomen waardoor deze zullen beginnen stinken. Om deze vuil-en zeepresten te voorkomen dient u regelmatig uw wasmachine te onderhouden. Die kan door een kookwas te doen, zonder was en met soda in de trommel. Is het hiervoor te laat, dan raden wij u aan een volwasprogramma te laten draaien. Open het zeepbakje wanneer de machine water neemt en giet er een scheut bleekwater in. Laat de machine een paar keer draaien en tenslotte een ganse dag weken. U hoeft, de dag erna, enkel nog een spoelprogramma te laten draaien en vervolgens nog een kookwas te doen. Dit zou genoeg moeten zijn om de trommel weer volledig proper te krijgen.

Footer wrapper