Header

Troeven

 • Voor 19u besteld
  = morgen in huis
 • 14 dagen retourrecht
  zorgeloos bestellen
|
 • Payment 1
 • Payment 2
 • Payment 3
 • Payment 4
 • Payment 5
 • Payment 6

Electrolux droogkast onderdelen bestellen

Bij Direct Repair kan u altijd snel en gemakkelijk onderdelen bestellen voor uw Electrolux droogkast. Bij ons vindt u gegarandeerd alle onderdelen die u nodig heeft om uw Electrolux toestellen zelf te repareren. Online bestellen gaat bij ons bovendien superveilig en u krijgt uw bestelling binnen de 24 uur aan huis geleverd! 

Je Electrolux onderdelen nu eenvoudig bestellen: Bekijk ons uitgebreid aanbod!

Het is niet nodig om het internet af te speuren naar de juiste onderdelen en accessoires voor uw Electrolux toestel. Direct Repair heeft voor u immers een groot assortiment aan originele Electrolux wisselstukken verzameld, evenals een aanbod aan goedkopere alternatieven. Allemaal gemakkelijk in een keer besteld en samen aan huis geleverd. Ontdek snel ons uitgebreide gamma!

Wat er zoal mis kan gaan met je Electrolux droogkast

De droger warmt niet meer / de was blijft nat

Het vaakst voorkomende soort probleem met je droogkast, is met de verwarming. Gelukkig zijn dat vaak maar kleine probleempjes die gemakkelijk op te lossen zijn met minimale kosten. Indien u een probleem heeft met de verwarming of als uw was nat uit de droger komt, volg dan best de volgende stappen: 

- check of de filters vrij en proper zijn. Verstopte filters zijn nu eenmaal de vaakst voorkomende oorzaak.
- bij een condensatiedroogkast: check de condensator.
- Kijk of de afvoer niet verstopt zit
- Doe vervolgens een droogtest. Als het probleem nog altijd niet is opgelost, ligt het probleem vast aan de weerstand.  

De trommel draait niet meer

Ook dit probleem kan verschillende oorzaken hebben. Allereerst kan de aandrijfriem zijn losgeschoten. Haal het bovenblad van uw droogkast en vervang hem indien nodig. Als hij nog in orde is, kijk dan of hij nog wel goed opgespannen is. Dat kan een indicatie zijn dat de spanrolset opnieuw moet gemonteerd of zelfs vervangen worden. Het defect kan ook aan de motor of de electronica die de motor bestuurt liggen. 

De droogkast maakt een vreemd schurend lawaai

Een schurend lawaai is vaak een indicatie dat de lagers in uw droogkast versleten zijn. Lagers vind je vaak zowel vooraan als achteraan. Ze voorkomen onder meer dat de trommel en het chassis tegen elkaar schuren. Om de lagers te vervangen moet het toestel trouwens volledig uiteen worden gehaald. 

Electrolux

Het Zweedse Electrolux ontstond in 1919 door de fusie van de bedrijven Elektromekaniska en Lux. In de jaren zestig bleek Electrolux te klein om te kunnen concurreren met de grote buitenlandse merken en daardoor namen ze in die periode veel andere bedrijven, zoals AEG, Zanker en Zanussi over. Intussen is Electrolux een van de grootste spelers op de markt van huishoudelectro zoals wasmachines, droogkasten, vaatwassers, fornuizen, kookplaten, dampkappen, stofzuigers,... Ook de afdeling huishoudelijke apparaten van General Electric is intussen in handen van de Zweden.

Footer wrapper