Header

Troeven

 • Voor 19u besteld
  = morgen in huis
 • 14 dagen retourrecht
  zorgeloos bestellen
|
 • Payment 1
 • Payment 2
 • Payment 3
 • Payment 4
 • Payment 5
 • Payment 6

Bosch wasmachine onderdelen bestellen

Bij Direct Repair kan u altijd snel en gemakkelijk onderdelen bestellen voor uw Bosch wasmachine. Bij ons vindt u gegarandeerd alle onderdelen die u nodig heeft om uw Bosch toestellen zelf te repareren. Online bestellen gaat bij ons bovendien superveilig en u krijgt uw bestelling binnen de 24 uur aan huis geleverd! 

Je Bosch onderdelen nu eenvoudig bestellen: Bekijk ons uitgebreid aanbod!

Het is niet nodig om het internet af te speuren naar de juiste onderdelen en accessoires voor uw Bosch toestel. Direct Repair heeft voor u immers een groot assortiment aan originele Bosch wisselstukken verzameld, evenals een aanbod aan goedkopere alternatieven. Allemaal gemakkelijk in een keer besteld en samen aan huis geleverd. Ontdek snel ons uitgebreide gamma!

Wat er zoal mis kan gaan met uw Bosch wasmachine

Mijn wasgoed stinkt

Als uw wasgoed, na het draaien van de was begint te stinken, dan betekent dit meestal dat er vuil-en zeepresten of pluisjes in de trommel zijn blijven liggen en in uw kleding zijn terechtgekomen. Om dit te vermijden is het best eerst uw filter grondig uit te kuisen. Verschillende materialen kunnen in deze filter blijven vastzitten. Het is daarom aangeraden de filter na elke wasbeurt schoon te maken.

Om de wasmachine te reinigen kunt u een kookwas van 90° doen.  Zorg ervoor dat de trommel leeg is en voeg wat bleekmiddel toe. Na de wasmachine een dag te hebben laten weken, kan je meerdere keren het spoelprogramma laten draaien en vervolgens weer een kookwas doen. Op die manier zorg je ervoor dat de wasmachine grondig gereinigd is.

Mijn wasmachine wordt niet meer warm

Dit is te wijten aan een verwarmingselement die niet goed meer werkt.  Er wordt geen warmte meer naar de trommel gestuurd waardoor uw wasgoed, bijgevolg, ook niet meer grondig gewassen zal worden. Best is uw verwarmingselement dan zo vlug mogelijk te vervangen.

Mijn wasmachine trommel draait niet meer

Als de trommel van uw wasmachine niet meer draait, controleert u best eerst of de stekker van uw toestel wel nog goed aangesloten zit op het stopcontact. Dit lijkt voor de handliggend maar ligt nochtans vaak aan de basis van dergelijke problemen.  Is uw stekker goed aangesloten, dan kunnen de koolborstels versleten zijn. Belangrijk bij de koolborstels is dat deze lang genoeg moeten blijven om contact te maken tussen het vaste en het ronddraaiende gedeelte van de motor. Is dit niet het geval, dan zullen de motor en de trommel niet meer draaien. 

Ook kan de aandrijfriem losgeschoten zijn. Deze kan u gemakkelijk weer aanspannen, hoewel het geen kwaad kan hem ook te vervangen. Tenslotte kan het ook zijn dat één van uw kledingstukken tussen de kuip en de trommel vastzit.

Mijn wasmachine voert geen water meeraf

Het kan heel vervelend zijn wanneer er water in de wastrommel blijft zitten. Meestal is de oorzaak hiervan een verstopte filter of afvoerpomp. Laat eerst het water weglopen en kijk de filter na. Zitten er vuiligheden in, draai de filter dan los en maak ze schoon. Kijk vervolgens of de schoepen van de pomp niet vastzitten. Tenslotte kun je achteraan je wasmachine ook de afvoerslang controleren en zien of deze niet verstopt of dubbelgeplooid zit. Is uw probleem niet opgelost? Dan is uw afvoerpomp waarschijnlijk defect. 

Mijn wasmachine centrifugeert niet meer

Pompt u wasmachine maar centrifugeert hij niet? Kijk dan of uw aandrijfriem niet losgeschoten of versleten is.  Kijk ook even na of de deurschakelaar niet defect is.  Zorg er eveneens voor dat het wasgoed in uw trommel goed verdeeld is zodat de machine niet in onbalans geraakt.

Bosch

Het technologisch en dienstverlenende bedrijf Bosch werd in 1886 opgericht in Duitsland. Hun grootste bedrijfstak is die van de automobieltechnologie. Maar het bedrijf is ook actief in de industriële technologie, consumentenelectronica en energie- en bouwtechnologie. Wat die consumentenelectronica betreft, zijn ze voor 50% eigenaar van Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH, samen met de landgenoten van Siemens.

Footer wrapper