Header

Troeven

 • Voor 19u besteld
  = morgen in huis
 • 14 dagen retourrecht
  zorgeloos bestellen
|
 • Payment 1
 • Payment 2
 • Payment 3
 • Payment 4
 • Payment 5
 • Payment 6

Bosch vaatwasser onderdelen bestellen

Onderdelen bestellen voor je Bosch vaatwas doet u best bij Direct Repair. In ons grote aanbod vind je gegarandeerd de juiste onderdelen voor je Bosch toestel. In de webshop van Direct Repair bestel je bovendien veilig en snel. Uw Bosch onderdelen worden binnen de 24 uur aan huis bezorgd!
 

Je Bosch onderdelen nu eenvoudig bestellen: Bekijk ons uitgebreid aanbod!

In de webshop van Direct Repair vindt u in geen tijd onderdelen of accessoires voor je Bosch toestel. We verzamelden alle Bosch onderdelen onder één dak, zodat je niet langs meerdere winkels hoeft te gaan om nieuwe onderdelen te bestellen. Ontdek snel het uitgebreide aanbod van Direct Repair!

Wat er zoal kan mis gaan met uw Bosch vaatwas

De machine warmt niet meer/ vaat wordt niet schoon

Reinig eerst de sproeiarm, zorg ervoor dat er geen vuil in de sproeigaatjes zit. Haal ook de bodem eruit en controleer de openingen naar de pomp. Zorg dat ook daar geen resten achterblijven. Vuile vaat kan ook te maken hebben met een probleem met het opwarmen. Koud water is immers minder effectief dan warm water. Stel daarom een normaal programma in en controleer na een tijdje of het wel warm is binnenin. Dat kan veroorzaakt worden door vuil vanbinnen. Draai daarom eerst een paar keer na elkaar een heet programma met een reinigingsmiddel. 

Als dat niet werkt, meet je de weerstand uit. Als die geen weerstand geeft, is ze kapot en moet ze vervangen worden. Als geen van bovenstaande oplossingen werkt, kan het aan de electronica liggen. Maar dat is weinig waarschijnlijk en kan ook alleen maar gecontroleerd worden door ze te vervangen.

De machine begint niet aan haar programma

Een eerste mogelijke verklaring is een probleem met de watertoevoer. Check of de toevoerkraan open staat en of er geen verstopping is. Een probleem met de watertoevoer kan ook komen doordat de aquastop in werking is geschoten, bijvoorbeeld door een lek. Til uw apparaat voorover om te zien of er water uitloopt. Check in dat geval de deurrubber en de aanvoerslang op lekken en vervang indien nodig. Sommige vaatwassers pompen eerst het restwater weg. Dan kan het probleem ook aan de afvoerpomp gelegen zijn. Controleer daarom of deze niet verstopt zit.

Er blijft water in de machine staan

Dan ligt het probleem meestal aan een verstopping. Laat zoveel mogelijk water weglopen, haal de filters eruit en reinig ze. Controleer ook de opening naar de pomp. Vervolgens verwijder je de pomp zelf om te controleren. Daarvoor moet je eerst het bovenblad en vervolgens het zijpaneel verwijderen (meestal zit de pomp rechts). Kuis de pomp vervolgens volledig uit en probeer opnieuw. Doet de pomp niets, dan is ze defect en moet ze vervangen worden. Neemt de machine water, dan weet je nog niets, aangezien de machine wellicht geen indicatie geeft dat er eerst moet weggepompt worden. Je kan dan wanneer je de machine laat draaien in het slangetje van de niveauregelaar blazen. Dat geeft de machine een indicatie dat er nog water inzit. begint de pomp dan niet te werken, dan is ze wellicht kapot, maar het probleem kan evengoed aan een vuile of defecte niveauregelaar liggen.

De machine blijft pompen en verder niets

Controleer dan eerst of de filter en de afvoerpomp niet geblokkeerd zitten. Als dat niet het geval is, kan het aan de niveauregelaar liggen. Als die defect is, kan die niet doorgeven dat de machine moet stoppen met pompen. Een defecte niveauregelaar kan best direct vervangen worden.

De vaat droogt niet goed

In dat geval maakt u wellicht gebruik van 3-in-1 tabletten. Wanneer het glansspoelmiddel niet op tijd wordt gedoseerd, wordt het droogproces verstoord. Gebruik voortaan gewone tabletten en voeg zelf zout en glansspoelmiddel toe. Het probleem zou daardoor moeten opgelost zijn.

Bosch

Het technologisch en dienstverlenende bedrijf Bosch werd in 1886 opgericht in Duitsland. Hun grootste bedrijfstak is die van de automobieltechnologie. Maar het bedrijf is ook actief in de industriële technologie, consumentenelectronica en energie- en bouwtechnologie. Wat die consumentenelectronica betreft, zijn ze voor 50% eigenaar van Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH, samen met de landgenoten van Siemens.

Footer wrapper