Update Corona: Onze webshop blijft 24/24, 7/7 open. Ook de klantenservice blijft bereikbaar. Het is wel erg druk. Daardoor kan de bezorging van je pakket en een reactie van onze klantenservice langer duren dan je van ons gewend bent. Sorry daarvoor.
 • Snelle levering
  Grote voorraad
 • 14 dagen retourrecht
  zorgeloos bestellen
 • Payment 1
 • Payment 2
 • Payment 3
 • Payment 4
 • Payment 5
 • Payment 6
 • Payment 7
 • Payment 8
 • Payment 9
 • Payment 10

Hoe werkt een mobiele airco

Tijdens de warme zomerdagen draaien aircotoestellen weer overuren. Een trend die de laatste jaren steeds populairder is geworden is de mobiele airco. Zoals de term het zegt, zal dit type airco niet vastgemaakt worden aan muur of plafond, maar heeft hij het voordeel dat je hem kan plaatsen waar je wil. Maar hoe werkt een mobiele airco? In wat verschilt hij van andere aircotoestellen? Uit welke modellen kan je kiezen?

De werking van een mobiele airco

De mobiele airco verschilt wat de werking betreft maar weinig van de klassieke, vaste airco. We vinden er grotendeels dezelfde airco-onderdelen terug. In een klassieke airco is er enerzijds een binnenunit die de warmte aantrekt, en een buitenunit die de warmte buiten afstaat.

De warme lucht in de kamer wordt aangezogen door een ventilator. Deze warme lucht zal vervolgens naar een warmtewisselaar worden geleid, waar een koelmiddel stroomt. Dit koelmiddel zal de warme lucht absorberen. Tot slot zal de afgekoelde lucht uiteindelijk terug in de kamer worden geblazen.Het koelmiddel zal als gevolg van de warme lucht een gasvorm aannemen. Dit gas wordt via leidingen naar de buitenunit gevoerd, waar het uiteindelijk aan de omgeving wordt vrijgegeven.

De mobiele airco werkt eigenlijk volgens hetzelfde principe. Enkel moet hier worden rekening gehouden met een verschillende afvoer van de warme lucht. Hoe dat precies werkt, verschilt op basis van het type mobiele airco.

Kies je een monoblock airco of een mobiele split airco? 

Hoe werkt een mobiele airco

Heb je de keuze gemaakt voor een mobiele airco, dan is het belangrijk te weten dat je kan kiezen uit twee verschillende mobiele aircosystemen: de monoblock airco en de mobiele split airco. Maar welke voor-en nadelen bieden deze twee aircosystemen?

De mobiele split airco bestaat zowel uit een mobiele binnenunit en een buitenunit. Meestal zijn deze twee units niet van elkaar los te koppelen. Net zoals bij de klassieke airco zal ook hier de warme lucht naar de buitenunit worden geleid, waar het aan de buitenlucht wordt vrijgegeven. Deze airco's zijn, in tegenstelling tot het monoblock systeem, moeilijker te verplaatsten. Een mobiele splitairco heeft, echter, wel asl voordeel deze meer koelvermogen hebben.

Een mobiele airco is, echter, meestal een monoblock airco, dat wil zeggen dat het uit één enkel stuk bestaat. Er is dus geen buitenunit aanwezig waar de warmte lucht kan afgegeven worden. In plaats daarvan zal een afvoerslang gebruikt worden, die je bijvoorbeeld door de kier van een raam of deur naar buiten kan laten hangen. Op die manier zal de warmte lucht die de airco aantrekt toch buiten kunnen geraken. Bij sommige types mobiele airco wordt ook gebruik gemaakt van een condensbak, waardoor geen afvoerslang meer nodig is. Vooral in warmere streken, waar airco een absolute noodzaak is, is dit type airco al volledig ingeburgerd.

Welke mobiele airco kiezen: besluit

Ben je overtuigd van de kwaliteiten van een mobiele airco of twijfel je nog. Lees dan zeker even ons artikel waar je op moet letten bij het kiezen van een mobiele airco.

Weet je echter al welke mobiele airco je wenst? Raadpleeg dan zeker even ons ruim aanbod in onze webshop. We schreven ook al een artikel waar we je meer vertellen over het online kopen van een mobiele airco.

Footer wrapper