• Snelle levering
    Grote voorraad
  • 14 dagen retourrecht
    zorgeloos bestellen
  • Payment 1
  • Payment 6
  • Payment 7
  • Payment 8
  • Payment 10

Waar op letten bij het kiezen van een mobiele airco

waar op letten bij mobiele aircoMet de afgelopen warme dagen en de zomer die voor de deur staat, is een beetje verkoeling meer dan welkom. Een mobiele airco is, hiervoor, de ideale oplossing. Maar waar op letten bij een mobiele airco als je geen ervaring heeft met dergelijke toestellen? Waarmee moet je allemaal rekening houden? Hier lees je alles waar je op moet letten bij de aankoop van een airco zodat je thuis van een optimale koeling kunt genieten.

Is je beslissing al gemaakt? Koop dan nu je mobiele airco online in de webshop van Direct Repair!

Welke mobiele airco kiezen?

Elk jaar brengen steeds meer elektromerken mobiele airco's op de markt met de allernieuwste koeltechnieken en ontwikkelingen die elkaar steeds sneller opvolgen. Heel veel mensen houden, bij de aankoop, echter enkel rekening met de prijs. Er zijn echter nog een aantal andere kenmerken waar op je moet letten bij het kiezen van een mobiele airco.

Wat is het nodige koelvermogen van een mobiele airco?

Naast de aankoopprijs, dien je na te denken welke ruimte(s) de mobiele airco dient te koelen. Een belangrijk kenmerk van de mobiele airco is, dus, het koelvermogen. Dit koelvermogen wordt uitgedrukt in watt of BTU. Als je weet hoveel koelvermogen je nodig hebt, kun je gemakkelijk een mobiele airco kiezen die bij jou past. Deze keuze is, echter, afhankelijk van verschillende factoren. Zo dien je rekening te houden met de grootte van de ruimte, de ligging en de isolatie ervan (wat is o.a. de hoeveelheid zon die naar binnenstraalt?), evenals met het aantal mensen die zich in de ruimte bevinden.

Het benodigde koelvermogen van een mobiele airco wordt, gewoonlijk, berekend op basis van de isolatieklasse en de grootte van je ruimte. Gewoonlijk wordt verondersteld dat bij elk gemiddeld huis ongeveer 40 Watt koelvermogen nodig is voor elke kubieke meter. De inhoud of grootte van je ruimte kan je berekenen met volgende formule: oppervlakte (m²)* hoogte (m).

Wat is het verbruik van een mobiele airco?

Naast het koelvermogen, is een ander belangrijk kenmerk, het verbruik van de mobiele airco. Mobiele airco's zijn, namelijk, niet uiterst energiezuinig. Vooraf dient dus goed nagedacht te worden over de ruimte die je wenst te koelen. Afhankelijk van de grootte kan je rekening houden met het energielabel en, dus, de categorie waaronder de airco valt. Hou eveneens rekening met het stroomverbruik van de airco wanneer deze uitstaat. Naast deze kenmerken heeft ook het gebruik een grote invloed op het verbruik van de mobiele airco's. Ga dus bewust om met jouw apparatuur. Zorg er tenslotte voor dat je airco steeds schoon en goed onderhouden blijft. Hierbij geven we je enkele tips voor een goed onderhoud van de mobiele airco.

Nog enkele typische kenmerken van een mobiele airco

- Mobiele airco's zijn niet altijd even laag van gewicht. Wilt je jouw mobiele airco gebruiken voor het koelen van verschillende ruimtes, dan valt een model met wielen niet uit te sluiten,
- Het geluid is ook niet te onderschatten. Vaak is een mobiele split airco geluidsarmer dan een monoblock airco.  Lees hiervoor even het artikel wat het verschil is tussen een mobiele airco split unit en een monoblock airco.
- Geniet, tenslotte, van je toestel. Kies, dus, voor een airco met een aangenaam design.

Waar op letten bij het kiezen van een mobiele airco: besluit

Was je al overtuigd van de aankoop van een mobiele airco, maar wist je nog niet welke kiezen. Hopelijk ben je nu wel wat wijzer geworden. In de webshop van Direct Repair kan je trouwens kiezen uit een breed aanbod aan verschillende mobiele airco's en in alle prijsklassen. Wil je wat extra informatie bij het kopen van je mobiele airco. Dit kan via deze link: Een mobiele airco online kopen.

Footer wrapper