• Snelle levering
    Grote voorraad
  • 14 dagen retourrecht
    zorgeloos bestellen
  • Payment 1
  • Payment 6
  • Payment 7
  • Payment 8
  • Payment 10

Oven timer kopen

oven timer kopenDe oven timer is een handig en essentieel onderdeel van uw keukentoestel. Dit onderdeel zorgt er namelijk voor dat u uw klok niet voortdurend in de gaten hoeft te houden tijdens het kookproces. Dankzij de oven timer kan uw oven normaal van start gaan en zal een geluidssignaal aangeven wanneer de ingestelde tijd verstreken is.

De oorzaken van een versleten timer

Dit oven onderdeel kan , na verloop van tijd, echter wel schade vertonen. Zo komt het weleens voor dat u zonder timer zit doordat u er water op gemorst hebt. Zo is uw timer, eveneens, zeer gevoelig voor stroomonderbrekingen. Vertoont uw timer een defect, dan zal uw oven, gewoonweg, niet meer werken. Een defecte oven timer vervangen dient dus zo spoedig mogelijk te gebeuren.

De meest voorkomende pannes van een oventimer

Zoals gezegd regelt de oven timer de tijdsduur van het kookproces. Een defecte timer zal echter gevolgen hebben op heel uw toestel en deze onbruikbaar maken. De meest voorkomende panne is wanneer uw timer voortdurend een reset uitvoert, blokkeert of op "0" ingesteld blijft terwijl hij wel degelijk opgestart is.

Uw oven timer vervangen

Oven timers zijn gewoonlijk eenvoudig te vervangen. Om deze te verwijderen dient u, echter wel, volgende stappen te volgen:

- Verwijder het bedieningspaneel

- Verwijder de bedieningsknoppen

- verwijder de glasplaat

- Verwijder de timer door de verschillende schroeven los te vijzen waarmee ze bevestigd is hem, vervolgens, naar voren te trekken.

Waar vind ik mijn nieuwe oven timer?

Bent u op zoek naar een nieuwe  timer voor uw oven? Neem dan zeker een kijkje in de webshop van Direct Repair. Onze webshop biedt u tal van timers aan, aan de beste prijs en voor de grootste merken, waaronder AEG, Bauknecht, Beko, Bosch, Whirlpool, Electrolux, enz.
Hieronder vindt u alvast, enkele van onze bestverkochte timers, beschikbaar in onze Direct Repair shop:

 oven timer kopen src=
Fagor/Brandt
 oven timer kopen
Smeg
 
Bosch
 
Smegoven timer kopen
 oven timer kopen
Novy
 oven timer kopen
Whirlpool

Footer wrapper